Екоакция в двора на МБАЛ Силистра за Световния ден на здравето

7/4/2015
 
             Залесителна екологична акция в двора на МБАЛ Силистра АД, най-голямото болнично звено в област Силистра, бе вписана в дневния ред на Световния ден на здравето – 7 април. В присъствието на десетки лекари и медицински сестри от всички отделения на болницата д-р Юлиян Найденов – кмет на община Силистра, заедно с д-р Петя Чобанска като представител на ръководството на дружеството, направиха символичното засаждане на едно от 20-те дръвчета.
         Проведен бе и тържествен момент, в който кметът на общината връчи на всеки ръководител на отделение поздравителен адрес и вдигна наздравица за успеха на работещите в болницата. Пред участващите в тържеството бе представен и поздравителен адрес на областния управител г-н Стоян Бонев.
            Поздравлението на областния управител бе отправено и до други медицински звена в областта – РЗИ, ОБДХ, ДКЦ – Силистра, общинските болници в Тутракан и Дулово, както и до различни специализирани общности, съпричастни към Световния ден на здравето. В него се казва: „Честит празник на всички, които на 7 април приемат благодарности и поздравления – лекари, фармацевти, зъболекари, медицински сестри, лаборанти, санитари, технически и друг персонал, работещи в различните структури в сферата на здравеопазването!“