Областна администрация Силистра уважи с присъствие и поздравления поредица от великденски прояви в различни населени места

6/4/2015
 
         В навечерието на Великден общините в област Силистра заедно с народните читалища и училищата станаха организатори на различни културни прояви, за да почетат празника и да дадат възможност на изява на своите талантливи самодейци.  
        Заместник областният управител Янка Господинова бе в град Алфатар, където в рамките на Дните на православието в Народно читалище „Йордан Йовков“ бе проведен празничен великденски концерт с певчески и танцови групи, както и с индивидуални изпълнители. Дните на православието се провеждат за втори път по инициатива на храма „Св. Троица“ с благословията на Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий и със съдействието на община Алфатар. Към участниците бе поднесен поздрав за Великден от името на Областна администрация Силистра.
         Заместник областният управител Младен Минчев бе сред специалните гости заедно с кмета на общината д-р Юлиян Найденов на концерта на ансамбъл „Гребенци“ при ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Проявата имаше благотворителен характер в чест на събирането на средства за закупуване на собствени костюми на ансамбъла с ръководител Николинка Филипова. В концерта участва и Вокална група „Звездици“, която също е към училището.
         Областният управител Стоян Бонев отправи поздравителен адрес до участниците от 14 групи от общините Силистра, Алфатар и др. в 11-ия Събор на лазарските групи, проведен в двора на Духовния център към православния храм „Св. Димитър“ в село Калипетрово. Областният управител поздрави на свой ред със свой адрес и участниците в благотворителния великденски бал на Ротари клуб – Силистра, проведен в края на миналата седмица.
         Голям концерт за Цветница бе проведен и в град Тутракан с участието на читалищни състави от цялата община. Лазарски групи танцуваха в различни населени места, освен на събора в Калипетрово - в Сребърна, Смилец, Средище, Бабук, Черногор и в други общности.