Областният управител на Силистра поздрави общината и МБАЛ в Дулово във връзка с възстановената дейност на хирургичното отделение

5/3/2015
        Областният управител на област Силистра г-н Стоян Бонев отправи поздравителни адреси във връзка соткриването в петък - 6 март 2015 г., на реновираното "Хирургичноотделение" в Многопрофилна болница за активно лучение - град Дулово. В поздрава до д-р Юксел Ахмед, кмет на община Дулово, се казва: С откриването на реновираното „Хирургично отделение" на общинската болница Вие доказвате, че ръководството на общината е постигнало забележителен резултат от предприетите от местната власт действия за възстановяването на една социална придобивка, каквато е всяко болнично звено. Приемете моите поздравления за постигнатото поредно доказателство, че държавната и общинската власти заедно могат да успяват в грижата си за поддържане на услуги, от които хората имат нужда. Убеден съм, че ще продължите своите усилия за стабилизиране на МБАЛ ЕООД Дулово. Желая Ви успех в реализацията на добрите намерения в това отношение! "
       В посланието до д-р Константин Попов, управител на МБАЛ ЕООД - Дулово, областният управител заявява: "Под Ваше ръководство и с помощта на институциите стана възможно възстановяването на важна дейност в единственото здравно заведение в една от най-големите общини в област Силистра. С реновираното хирургично отделение в общинската болница хиляди жители на общината ще имат възможност да получат навременна помощ. Пожелавам Ви да извървите още стъпки към разширяване на пакета от здравни услуги в болницата на град Дулово, от които хората имат най-голяма нужда."