Среща в Областна администрация Силистра по проблемите на тютюнопроизводителите

4/2/2015
 
           В събота от 10 часа в Областна администрация Силистра ще се проведе регионална среща по проблемите на тютюнопроизводителите, за да бъдат обсъдени предложения за законодателни промени в сферата на бранша, заяви областният управител на област Силистра Стоян Бонев.  Форумът е договорен с  ръководството на Националния съюз на тютюнопроизводителите в лицето на неговия председател Цветан Филев.  
      Тютюнопроизводители от Североизточна България се събраха на спонтанен протест в Дулово. Поводът е залежаването на около 400 тона тютюн, предимно от сорта "Бърлей". От бранша искат законово уреждане на отношенията между производителите и фирмите изкупвачи. Представител на една от тях се ангажира да изкупи 200 тона от залежалия тютюн.
         В предварителен план протестиралите в сряда производители на тютюн трябва да предадат в Областна администрация Силистра своите виждания в писмен вид, за да бъдат обобщени. След това ще се предвиди законодателната им рамка преди да се превърнат в законодателна инициатива в парламента. В срещата ще участва народният представител Алтимир Адамов от парламентарната група на ПП ГЕРБ.
         Предвид проблемите в различните социално-икономически сфери за в бъдеще, на първо време в Тутракан, Дулово и Главиница в деня на провеждане на заседанията на местните общински съвети ще има приемни с представители на Областна администрация Силистра.