Художникът Димитър Кулев откри изложба след 60-я си юбилей

29/10/2014
             В Градска художествена галерия  - Силистра  художникът Димитър Кулев подреди своя самостоятелна изложба с рисунки и графики в чест на отминалия си 60-и юбилей. Председателят на местната група на СБХ представи 60 творби и пано с десетки етюди, за да бъде видян в позната му светлина на известен график, участвал в многобройни общи изложби и автор на две, в които сам предлага на публиката своето творчесство. 
             Изложбата откри директорът на галерията Йордан Колев, който подчерта, че възпитаникът на славния скулптор Павел Метеоров е завършил в София Художествената гимназия и Художествената академия, но в продължение на десетилетия твори в родния си град.
             Заместник областният управител Младен Минчев поздрави художника от името на Областна администрация Силистра. В тържеството община Силистра бе представена от заместник кмета Денка Михайлова, която също отправи послание към художника.
         За пореден път обществеността на крайдунавския град има възможност да съпреживее резултата от творческия поглед на художника, организирал няколко години поред пленера в село Ветрен, в който участват популярни и начинаещи творци. В навечерието на Деня на будителите в петък е и концертът, организиран от община Силистра в чест на празника.
              В дните до края на седмицата десетки културни изяви ще има във всички общини на областта - в концертни зали, в читалищни салони и в  изяви на открито. На 1 ноември е третото издание на фестивала "Гозбите на Добруджа", провеждан в село Сребърна.
          В неделя в Силистра е семинарът "По стъпките на шейх Бедреддин", организиран от Културно-просветно дружество "Родно Лудогорие" с председател д-р Анатолий Кънев от София, и с участието на историци от историческите факултети в Софийския и във Великотърновския университети.