Областният управител на Силистра: Честит Курбан байрам!

3/10/2014
     Областният управител на област Силистра Стоян Бонев отправи поздрав до мюсюлманите от областта във връзка с големия празник Курбан байрам, един от големите за общността, чиито представители в региона го почитат и спазват съобразно създадените традиции. Той е изпратен до районния мюфтия Мюддесир Мехмед и чрез медиите, сайтовете и социалните мрежи до вярващите.
      В поздравителния адрес се казва: „Скъпи мюсюлмани от област Силистра, приемете моите поздравления за празника Курбан байрам, който е сред най-знаковите във Вашата религиозна общност. Както повелява традицията с него Вие отбелязвате една от върховните си ритуални практики. Дарявайки на бедните, човек показва своето отношение към света и своя род, за да бъде прието от душа и сърце в името на опрощението. Нека в молитвите си намерите място за всички, които имат нужда от внимание, помощ и любов. Честит празник!“
      Рамазан байрам и Курбан байрам са най-големите празници в календара на мюсюлманското вероизповедание. Курбан байрамът е на 4, 5 и 6 октомври. На 3-4 октомври е и най-големият еврейски празник Йом Кипур –  Денят на опрощаване на греховете.