ОСУ „Дръстър“ за девета година с първи учебен ден

1/9/2014
              С тържествен ритуал бе даден стартът на новата учебна година в Общинско спортно училище „Дръстър“ в град Силистра. Една нова паралелка в пети клас бе добавена към досегашните в състава на училището, в което учат около 200 деца до 12-и клас, обучавани в седем спорта. Миналата година те са спечелили близо 80 медала от държавни първенства. Догодина за пръв път училището ще има и випуск, който завършва с професия „помощник треньор“. „Нашето училище е крепост на спорта в област Силистра“, каза в приветствието си директорът на училището Петър Цветков.
        Поздрав към учители, треньори и ученици за новата учебна година изрази от свое име зам. областният управител Джанан Халил. Тя представи пред участниците в тържеството позравителния адрес на областния управител на област Силистра г-н Насуф Насуф,  чиято администрация не веднъж е оказвала логистична и институционална помощ на единственото в областта спортно училище.
            В адреса се казва: „Вие, спортистите, първи в България прекрачвате прага на класните стаи и спортните салони, за да продължите обучението си по избраните дисциплини. Убедени сме, че и в поредната учебна година Общинско спортно училище „Дръстър“ ще защити името си и своето право да продължи да пише славна история. На добър час на екипа на директора, на треньорския тим и на всички ученици – лекоатлети, футболисти, плувци, стрелци, борци, джудисти и самбисти!“
          „Бъдете посланици на спорта на България от Силистра“, бе пожеланието на д-р Мария Димитрова, председател на Общински съвет – Силистра. Свои послания до учениците, учителите и треньорите отправиха д-р Габриела Миткова, началник на РИО на МОН, представители на отдел „Образование и наука“ при община Силистра, на общежитие „Младост“, в което са настанени 27 от възпитаниците на ОСУ „Дръстър“, както и на родителския актив.
        В чест на новата учебна година във фоайето на училището богат снимков материал показва успехите му през последните години, както още моменти от подготовката на спортистите, реализираните проекти и част от живота в специализираното учебно звено.