Английско семейство достави дарение в СУПЦ в Главиница

23/4/2014
                                 
           Първото по рода си за СУПЦ в Главиница дарение бе доставено от сем. Легет от Великобритания със съдействието на Областна администрация – Силистра. Заместник областният управител Вяра Емилова участва в акцията по пренасянето на голямо количество мебели, оборудване на учебни кабинети, постелъчно бельо, друг инвентар и хранителни продукти. Те са събирани от спомоществователи от чужбина, както и от България („Бон Марин“ – Варна, дарител на продукти, и „Стефанов“ ЕООД – Силистра, осигурило транспорта от Силистра до Главиница).
         За дейността си Бернадет и Дъглъс Легет, дългогодишни приятели на Дома за деца лишени от родителски грижи „Димчо Дебелянов“ – Силистра, разказаха преди няколко дни по време на официална среща по покана на областния управител Насуф Насуф, проведена в ОА. Друга част от дарението е предназначена за дома за сираци с директор Стилиян Стойчев и за Центъра за медико-социални грижи с директор д-р Таня Стойкова – и двата в Силистра, както и за Дома за деца в село Малък Преславец.
       В района на СУПЦ – Главиница са три дейности – Защитено жилище, Център за временно настаняване и самият Социален център, в който са хора на различни възрасти с психически разстройства. Общо над 50 са обитателите в трите социални заведения. До един месец трябва да стане преоборудването на нуждаещите се от осъвременяване  помещения, благодарение на дарението. След това ще предстои посещение на дарителите и на представители на Областна администрация, за да се види реализиран резултатът от вниманието на дарителите.