Обстановката в област Силистра към 18 часа на 29 януари – пътищата навсякъде затворени, в областния град кметът забрани движението на МПС от 20 часа до 6 часа сутринта

29/1/2014
         Две забрани за МПС има в област Силистра в края на деня на 29 януари 2014 г.– едната е на ОПУ – Силистра, забраняваща движението на МПС по всички направления в областта, а другата е на кмета на община Силистра – д-р Юлиян Найденов, с която той спира движението на автомобили в града от 20 часа на 29 януари до 6 ч. на 30 януари.
         В цялата област единствено в селата Босна и Слатина ще изкарат нощта срещу 30 януари без електричество след повреда в извод „Добротица“, от който се захранват абонатите.
         Въпреки предупрежденията и забраните има бум на автомобили, затънали в преспите, както в градовете, така и извън населените места. Най-драстичните примери са от околовръстния път край Айдемир, в района на Черник и Руйно, между Правда и Черногор (6 автомобила), Шуменци – Варненци, както и Ситово – Добротица (закъсала кола с работници). През деня помощ е оказана на бус с хора край Главиница. Преустановили са движение автомобили и в районите на Брадвари – Проф. Иширково и Богорово – Силистра. На автогара Силистра не очакват да пристигне от някъде тръгнал за Силистра автобус от междуградсккия транспорт. Прилагаме заповедта на ОПУ за забраната за движение на МПС в област Силистра.