Зам. министърът на социалното министерство Лазар Лазаров връчи златен приз за „Човешки ресурси 2013” на Стелиян Стойчев, директор на ДДЛРГ „Димчо Дебелянов” - Силистра

20/1/2014
        Заместник-министърът на социалното министерство Лазар Лазаров връчи „Златен приз” за „Човешки 2013” на силистренеца Стелиян Стойчев, директор на ДДЛРГ „Димчо Дебелянов”, в десетата юбилейна церемония по награждаване на представители на социални заведения, местни власти, неправителствен сектор, научни звена, социални предприятия и бизнес среда, реализирали успехи през 2013 г. в сферата на човешките ресурси. Той поднесе поздравление от министър д-р Хасан Адемов и заяви: „Предстои да бъде написан Закон за социалните услуги относно тяхното финансиране, предоставяне, планиране, системи за наблюдения, както и във връзка с равнопоставеността на хората с увреждания”.
            Тържеството е дело на Фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията”, Национално сдружение на организациите на социалните заведения и сп. „Човешки ресурси”. В основата на идеята е 83-годишният доц. д-р Ганчо Попов, който стои начело на списанието и на организаците, чието дело е награждаването. Директорът на ДДЛРГ „Димчо Дебелянов” – Силистра получи статуетка с 15-микронно златно покритие, изработено в монетния двор на България, за реализация на успешни социални практики в повереното му социално заведение. 
        Национален златен приз „Човешки ресурси“ се присъжда на организации, които в сферата на своята професионална дейност имат най-голям принос за непрекъснатото професионално усъвършенстване и ефективното управление на човешкия потенциал, за внедрените иновации в тази област и за подобряване на качеството и производителността на труда в звената и институциите, които ръководят. Сред наградените в различните категории са кметове на общини като Търговище и Нови Пазар; Гинка Чавдарова, председател на НСОРБ; директор на СОУ във Видин, на социални домове в Подгумер и София; фирми като „Нестле България”, „Фиал” и „Граммер”; фондация „Пиа Матер”; посланикът на Финландия Харри Салми, ректоратът на Техническия университет в София и др.
         „Преди година Дом „Димчо Дебелянов” получи награда за дом №1 в България на церемония във Велико Търново, проведена от Националната асоциация на сираците в България, сега тази награда, вече лично за мен, носи поредно удовлетворение”, заяви Стелиян Стойчев. Кметът на Силистра инж. Иво Андонов в рамките на един от своите три мандата и Нели Маринова, директор на Дома за стари хора – Алфатар, са другите представители на Крайдунавска Добруджа, получавали националния златен приз „Човешки ресурси”.  
         На снимките: На първата Стелиян Стойчев - най-вляво, получава приза от зам. министър Лазар Лазаров - най-вдясно, на втората са наградените в различните категории.