Областният управител на Силистра с подаръци за Дома за деца „Димчо Дебелянов”-Силистра

14/9/2013
            В Празника на Силистра – 14 септември, Кръстовден, бе вписана проявата „Градинско парти” в двора на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Димчо Дебелянов”. Инициативата е на сем. Бернадет и Дъглас Легет.  В него участват техни сънародници от Великобритания, както и представители на властта, бизнеса и неправителствения сектор от Силистра.
            На поканата за участие областният управител Насуф Насуф се отзова, осигурявайки подаръци за свободното време на 40-те деца в дома. В партито се включи Светлана Великова, главен секретар на областна администрация. Организаторите на благотворителното мероприятие обявиха, че вече са монтирани дървените легла в спалните на обитателите на дома, средствата за които са събрани миналата година на подобна изява.
           За пети път сем. Легет проведе своето „Градинско парти”, съпричастни на което станаха представители на младежките организации БМЧК, Интеракт клуб, МО на БСП, общински съветници и др. Певецът Валди Тотев бе специалният гост на тържеството, а демонстрации по джудо показаха възпитаниците на треньора Неделчо Цветков от единственото в област Силистра - Общинско спортно училище „Дръстър” - Силистра и Спортен клуб „Багаин”.