Областният управител пожела на местните власти уважителен сговор в полза на развитието на Силистра

14/9/2013
            Областният управител Насуф Насуф бе сред гостите на тържественото заседание на Общинския съвет за Празника на Силистра – 14 септември, Кръстовден, проведено в сградата на Градската художествена галерия. Той отправи своя празничен поздрав към участниците във форума, пожелавайки на общинските  съветници и на представителите на общината да работят в  „уважителен сговор” в полза на развитието на града. Г-н Насуф подчерта, че областната администрация винаги е била съпричастна към програмата в Дните на Силистра.
           Своите послания за празника към аудиторията, сред която и делегации от Сърбия, Румъния и Украйна, отправиха председателят на Общинския съвет Димитър Генов, кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов и митрополит Амвросий, духовен водач на Доростолска епархия. В заседанието на съветниците участваха народните представители Стефан Господинов и Невин Хасан.
           По време на тържествения форум музикантът Стоян Дечев бе награден със званието „Почетен гражданин”, а за своята дейност в полза на обществото награди за „Граждански принос” получиха Велика Славова, председател на ЗК „Нива 93” – село Проф. Иширково, и арендаторът Атанас Стойков, имащ заслуги за развитието на село Богорово.