Доростолският митрополит Амвросий отправи към областния управител Н. Димов благословия за успешна работа

17/1/2012

 

            Благословия си за успешна работа, в името на добруването на хората от област Силистра, отправи днес (17.01.2012 г.) към областния управител Николай Димов Доростолският митрополит Амвросий. Протоколната среща в областната администрация, инициирана от Негово Високопреосвещенство, бе в отговор на установеното добро взаимодействие между светската власт и духовното представителство в област Силистра и желанието то да бъде развивано.

            Доростолският митрополит бе придружен от Ставрофорен иконом Добри Чаков – протосингел на епархията и епархийския съветник Цветана Цанова.

            В рамките на визитата, бяха обсъдени широк спектър от теми, сред които - съвременните предизвикателства пред обществото и вярата и как нуждата от милосърдие и състрадание може да се трансформира в реално взаимодействие и в конкретна помощ; актуални проекти, които в дългосрочен план стоят на вниманието на областния управител; мащабният проект „Дунав мост Силистра-Кълъраш”, чиято реализация ще е от съществено значение за просперитета на региона.

            Николай Димов постави на вниманието на гостите си възможностите за подкрепа на инициативи и дейности с хуманитарен характер, в които Църквата би могла да разгърне своя потенциал. Конкретен повод бе съществуващият временен приют за бездомници. Негово Високопреосвещенство увери областния управител, че „според възможностите си”, Митрополията ще подпомогне нуждаещите се хора без дом.

            „Разделението и противопоставянето между Държава и Църква никога не е довело до нещо градивно” отбелязаха в заключение участниците в срещата и изразиха общото си разбиране за необходимостта от мъдрост в управлението.

            Митрополит Амвросий подари библия на областния управител, за да може в отговорната си работа да търси съвети и намира духовна подкрепа.