Областният управител д-р Владимир Янков и заместникът му Денка Михайлова честваха, със съгражданите си, Деня на Съединението

6/9/2011

 

 

            Областният управител д-р Владимир Янков и заместникът му Денка Михайлова почетоха днес (6 септември 2011 г.) 126 – та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Събитието уважи и народният представител Стефан Господинов.

Пред паметника на Стефан Караджа в Силистра, представители на държавни институции и граждани поднесоха венци и цветя, в знак на признателност към великото дело на сънародниците ни.

В обръщението си към присъстващите, Областният управител припомни, че на 6-ти септември 1885 г., българският народ е показал завидно единство и последователност в отстояване правото на самостоятелно и обединено съществуване на България като държава. „Тогава нашите предци са направили своя избор. Ние също трябва да направим своя!”, посочи д-р Янков и призова „демонстрираното, преди 126 години единение, днес да намери изражение в усилията ни да работим за утвърждаване на държавността, за развитието и просперитета на родината ни! Въпреки различията ни”.