Предупреждение за времето за периода 26-28.02.2010 г.

25/2/2011
ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА ПЕРИОДА 26-28.02.2010г.
По данни на Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките /НИМХ – БАН/, в петък облачността ще намалее, в много райони и до слънчево време. Но на места в Дунавската равнина и по поречията на реките ще има ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – между 8 и 13 градуса.
Още през нощта срещу събота ще се заоблачи и в събота се очакват валежи от дъжд. Минималните температури ще бъдат малко по-високи, а дневните - слабо ще се понижат. В неделя преди обяд все още ще има превалявания в източните райони, но и там ще спрат и облачността навсякъде ще намалее.  
                                  
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
От НИМХ – БАН предупреждават, че се очаква повишаването на нивото на река Дунав да продължи. Прогнозата за повишението на реката при Силистра за утре  /26.02. – петък/ е със 72 см., като се очаква нивото да достигне 577 см. За силистренския участък, критичното ниво на Дунав е стоеж от 785 см.
От Областно управление „Гражданска защита”- Силистра съобщават, че когато нивото на река Дунав достигне 680 см., ще бъде въведена I-ва степен на готовност за действие  - „Повишено внимание”. Предупреждение за бдителност е разпратено до Областния управител, кметовете на общини, ръководителите на ВиК, Е-ОН, областно пътно управление, Центърът за спешна медицинска помощ /ЦСМП/, областната дирекция на полицията в Силистра.  
В случай на необходимост ще бъде свикан Кризисния щаб по наводненията към Областния съвет за сигурност.
При възникване на бедствена ситуация, своевременно да се уведомява оперативният дежурен в ОКИЦ –Силистра на:
Тел 086/ 832 112
e-mail:  okic.ss@gmail.com