Актуална обстановка в област Силистра във връзка противооепидемичните мерки, излъчват службите от църквата в Силистра

17/4/2020
Актуални цифри от справката на РЗИ Силистра във връзка с коронавируса (към 16 април 2020 г.): под карантина за 14 дни - 1 443, излезли от изолация без оплаквания – 1 070, предписания за влезли от страни с коронавирус - 1085. Денонощна телефонна линия за връзка с инспектор на РЗИ - 0879 170 186 (по всякакви въпроси от граждани и ведомства). 
 
На ГКПП Силистра – 24-часов граничен и здравен контрол. Продължават проверките по изпълнение на заповедите на МЗ във връзка с противоепидемичните мерки (тьрговски обекти, фризьорски и козметични салони, бензиностанции, банки, пощенски клонове, детски площадки, паркове, градинки за отдих и др.).  Днес – 16 април, кооперативнитя пазар в Силистра ще работи, но ще бъде затворен за три дни и отново отворен в понеделник – на втория ден на Великден.
 

Силистренският телевизионен и интернет оператор Кабелна телевизия "Истър" (цифрови канали 275, 276, 277) в партньорство с община Силистра и с благословията на Доростолска епархия дават дават възможност на силистренци (от Велики четвъртък до неделя, когато е първият ден на Великден) да гледат в реално време църковните служби по повод Възкресение Христово. За целта са закупени три видеокамери, разположени така, че да обхващат и двора на храма "Св. св. първоапостоли Петър и Павел".