Областна администрация уважи изявите на кметство в община Тутракан, на мебелна фабрика и на детски комплекс в Силистра

3/10/2016
От името на областния управител на Силистра Стоян Бонев и на Областна администрация Силистра бяха поздравите до организаторите на четвъртия кулинарен фестивал в тутраканското село Нова Черна, превърнал се в международна проява – с румънско участие, защото основен акцент в него е приготвянето на балканско ястие мамалига, известно още като качамак, а и с други имена в различните краища на страната.
 
Сред гостите на празника, наситен с фолклорни традиции и ритуали, бе заместник областният управител Младен Минчев. Следващата изява от подобен род е на 15 октомври в село Сребърна – кулинарното състезание „Гозбите на Добруджа“.
 
В първия ден на новата седмица в Силистра с водосвет бе открит обновеният търговски комплекс на Фабрика за мебели „Димов“, в която заедно с представители на местното самоуправление бе областният управител Стоян Бонев, който поздрави собствениците с придобивката, която е и нов социален момент в областта.
 
С поздравитлен адрес на областния управител Стоян Бонев бе уважено и откриването на новата учебна година в единствения в област Силистра Обединен детски комплекс, в който има възможности за развитие на децата в няколко направления: наука, изобразително изкуство и спорт (общо в над 80 основни и временни клубове и групи, в които миналата година са се включили близо 900 деца, донесли на ОДК повече от 450 награди). В него се казва: „Уважаеми преподаватели в Обединен детски комплекс Силистра, скъпи деца – носители на културни и спортни ценности от Крайдунавска Добруджа, пред Вас е новата учебно-творческа година…На добър час на всички покорители на знанието и на красотата в творчеството!“.