Поздрав на областния управител за празника "137 години от Освобождението на Силистра"

10/2/2015
       Областният управител на област Силистра Стоян Бонев отправи поздрав до силистренци във връзка с празника за 137-та година от Освобождението на Силистра след края на руско-турската война - 1877-1878 г. В него се казва: "Уважаеми съграждани, Силистра е сред първите градове, където се чества Освобождението на България, постигнато преди 137 години в името на създаването на нова съвременна държава, и днес ние отбелязваме поредния празник на своя свободен и хубав град, люлка на четири цивилизации. Честит 10-и февруари – Ден на Силистра!"
    Дирекция „Хуманитарни дейности“ при община Силистра организира тържествена церемония по отбелязване на 137-ата годишнина от Освобождението на Силистра. Празничната програма започва в 10:30 часа с панихида за загиналите воини за Освобождението на град Силистра, отслужена от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий в катедралния храм „Св. св. първовърховни апостоли Петър и Павел“. 
      В 11 часа от храма ще тръгне литийно шествие начело с Градския духов оркестър до паметната плоча на ул. "Хан Омуртаг“ №10, отбелязваща Освобождението на града, където кметът на общината д-р Юлиян Найденов ще произнесе слово и ще бъдат поднесени венци и цветя. В 13 часа започва празничната среща на кмета с бивши кметове и настоящи ръководители на община и област Силистра.