Областният управител на Силистра поздрави банкова служителка за откриване на нейна изложба с картини

2/6/2022
С участието на областния управител Катя Кръстева, на нейния заместник Минчо Йорданов, както и на представители на различни институции, премина откриването на изложбата „Родината...“, подредена в Регионална библиотека Силистра от нейния автор Весела Думанова. Авторката бе представена от художника Димитър Кулев, който й е преподавал изобразително изкуство в специализирана паралелка в училище „Никола Вапцаров“, каквато е имало до 2012 г., когато е закрита. След проведената през м. декември 2020 г., изложбата е втора за Думанова, която е служител в банка в крайдунавския град.
 
Тя бе поздравена от представителите на държавната власт, от свои колеги от банката, в която работи, както и от всички присъстващи  с пожелание да продължи да радва приятели и почитатели със своите жизнерадостни картини. Музикалните поздрави по повод изложбата бяха от представители на ЦМИ „Мегатон“ и от гайдари от Музикална школа „Великов“.
 
Тържеството бе комбинирано със събитие на Неформална група „Рицари на доброто“, от чието име неговата председателка Милка Димитрова заедно с колегите си съмишленици – Лилия Маркова, Пламен Маринов и др., раздаде грамоти и награди на хора, проявили отношение към проекти – част от многоликата дейност на организацията, насочена предимно към социалната сфера.