Областна администрация уважи три покани за тържества на 24 май

25/5/2022
В три различни събития се включи ръководството на Областна администрация Силистра на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Областният управител Катя Кръстева бе гост на Основно училище „Иван Вазов“ с директор Росица Трендафилова и участва в ритуала по освещаване на знаме на училището, създадено през 1974 г., тогава като Пето основно училище в града.
 
Като представител на държавната власт за област Силистра, тя поздрави учениците и учителите с празника, връчвайки поздравителни адреси и цветя на две от преподавателките – Надежда Бабаяшева и Кристина Милкова по повод награждаването им от община Силистра, което бе проведено наскоро в салона на общината.
 
Г-жа Кръстева участва също в шествието за празника, заедно с представители на другите властови институции, завършило по традиция на площад „Свобода“. Заместник-областният управител Минчо Йорданов бе гост на тържеството на Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт в град Дулово с директор Илхан Ахмед. Поздравление за 24 май бе публикувано на сайта на Областна администрация още в навечерието на най-тачения български празник.