В Силистра бе открит офис на Двустранна търговска камара България - Румъния

13/5/2022
На 13 май на у.л. "Дръстър" до СУ "Никола Вапцаров" в Силистра бе открит офис на Двустранна търговска камара България - Румъния с председател Дору Драгомир от Букурещ и заместник-председател Светослав Кьосев от Силистра. Във връзка с това бе проведен и първи по рода си форум с участието на представители на бизнеса, на държавните и на местните власти от двете страни.
 
Гости на събитието бяха румънският посланик в София г-жа Бръндуша Предеску, областният управител на област Силистра Катя Кръстева, народният представител от 20-и МИР Силистра Стоян Георгиев - председател на Група за приятелство България - Румъния, кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, почетният консул на Румъния в Силистра инж. Стефан Райчев и др. В събиитята се включиха представители на властите в окръг и община Кълъраш, Румъния, както и на тамошни структури на бизнеса.
 
В Камарата, създадена преди 10 години, която има офиси в Букурещ и София, членуват 56 компании от близо 30 икономически направления. В момента България е вторият по големина търговски партньор на Румъния. Хиляди са фирмите, регистрирани реципрочно на огледална основа във всяка една от двете съседни страни.