Областният управител на Силистра отправи поздрави до европейски шампиони по канадска борба от Силистра и Тутракан

4/11/2021
Областният управител на област Силистра Ели Тодорова отправи поздрави до европейските шампиони по канадска борба – Йордан Цонев от град Силистра и Сашо Андреев от град Тутракан. В поздрава си г-жа Тодорова акцентира върху значимостта на постигнатите резултати на двамата млади атлети, пожелавайки им и занапред да имат условия и възможности за добра подготовка, за да се преборят за призове и от следващите състезания, в които ще участват.
Цонев и Андреев бяха част от националния отбор на България за мъже, завоювал първото място в отборното класиране на европейското първенство, проведено в края на м. октомври в град Вилнюс, Република Литва. Успехът на двамата добруджанци е потвърждение на досегашните резултати на техни предшественици от Силистренския край, печелили медали на европейски и световни първенства по канадска борба (Красимир Костадинов, Димитрина Димитрова, Християн Маринов и др.).
В България се провеждат състезания според календара на Българската федерация по канадска борба (БФКБ), на които се определят състезателите, представящи страната ни в неолимпийския, но все по-популярен спорт. В Силистра и Тутракан са едни от най-успешните клубове в този вид спорт, заедно с други от по-големи градове, като София, Благоевград, Горна Оряховица.