Среща на областния управител на Силистра с млади творци

3/8/2021
В Областна администрация Силистра по покана на областния управител Ели Тодорова и в присъствието на Минчо Йорданов – заместник областен управител, бе проведена среща с творци от Силистра, които през последните месеци имаха своите успехи в България и в чужбина.
 
С поздравителен адрес и с плакет с патриотично съдържание бе награден режисьорът на филми Адриан Ал Жазар, един от които вече е носител на „Златна звезда“ от конкурс в Холивуд, САЩ. Той разказа за своя път към наградата за творба в категория „Експериментални филми“, както и за други киноленти, някои от които са познати на публиката в Силистра и са достъпни в интернет.
 
Благодарствен адрес бе отправен до Трио „Елмина“ и вокалния педагог Лилия Пейчева-Тодорова, ръководител на триото. Той е по повод последния им успех – призово място от онлайн конкурс в Ташкент (Узбекистан). А също така и за великолепната им изява по време на посещението в Силистра на президента Румен Радев, осъществено по покана на областния управител.
 
Благодарствен адрес и плакет бяха връчени на музиканта и диригент Иван Русев, който в момента е студент в Пловдив, но продължава своите изяви и в Силистра, включително и в катедралния православен храм на епархията. Той също участва със своя програма като китарист при посрещането на държавния глава в Художествената галерия през м. юли т.г.
 
В проведения разговор стана дума за възможностите, които имат талантите на Силистра за развитие на своите творчески способности, както и за шансовете да ги развият у нас и зад граница. С надеждата, че признанията, които получават от наши и чужди специалисти, им дават криле да продължат творческия процес, за да достигнат още по-забележително майсторство в своите изпълнения и в резултата на своя артистичен продукт.
 
През последните години под една или друга форма в Областна администрация Силистра са проведени не една или две срещи с творци във връзка с техни юбилеи и успехи в конкурси, за да получат необходимото внимание от страна на представителя на държавната власт в област Силистра. Сред тях наскоро бе и Велико Великов, ръководител на Музикална школа „Великов“, към който областният управител отправя свой „Благодарствен адрес“ за участие при посрещане на президента на Република България.