ЦИК за гласуването на 11 юли 2021 г.

9/7/2021
Централна избирателна комисия изработи за предстоящите на 11 юли парламентарни избори три 30-секундни видео клипове, както още триминутен видео материал и плакат – на електронен и на хартиен носител, разясняващи начина на упражняване на вота с устройство за машинно гласуване.
 
Както е известно, то ще бъде осъществено по този начин във всички секции, в които по предварителен списък има по над 300 избиратели. Материалите са публикувани на интернет страницата на ЦИК (www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/campaign) в раздел „Разяснителна кампания“. Плакатът с упътването ще бъде поставен пред всяка избирателна секция.
 
Решенията на Районна избирателна комисия за 20-и многомандатен избирателен район Силистра, подписани от председателя Марияна Чобанова и секретаря Илхан Ахмед, в интернет са на адрес: https://rik20.cik.bg/ns202107, а на хартиен носител са разлепени във фоайето на Областна администрация Силистра.
 
В област Силистра гласуването за 4-мата народни представители, които ще представляват Крайдунавска Добруджа в 46-ия парламент на Република България, ще бъде извършено в 236 секции. Изборът е измежду кандидати от 23 политически формации – 15 партии и 8 коалиции.