Областна администрация Силистра подкрепи изложба с мартеници гигант

24/2/2021
Даден е ход на изложбата "Мартеници гигант" в Регионална библиотека Силистра в неформален ритуал с участието на Ивелин Статев - областен управител на област Силистра - партньор в инициативата с награден фонд и благодарствени адреси, Мария Неделчева - ст. експерт РЕКИЦ Читалища Силистра - основен организатор, Светла Ангелова - директор на библиотеката - съорганизатор и домакин, и Свилен Съботинов - ковчежник на Ротари клуб Силистра, с чието съдействие се провежда стартиралият търг с благотворителна цел по специална инструкция за участие в него за наддаване в урна по предварително обявени стартови цени.
 
С изложбата, аранжирана на първия етаж в Регионална библиотека "Партений Павлович" в Силистраq завършва областният конкурс "Мартеници гигант", обявен от РЕКИЦ Читалища Силистра с подкрепата на Областна администрация Силистра, осигуряваща няколко награди за най-интересните предложения - 3 ваучера за закупуване на книги или материали от Книжарници "Везни 55", 3 календара за българските празници и книгата "Скритият бог. Древна българска същност" на д-р Йордан Касабов.

Изложбата ще бъде на разположение и през целия м. март, като в периода 24-26 февруари в специална урна ще бъде възможно участие в търг с благотворителна цел, организиран със съдействието на Ротари клуб Силистра в полза на семейства, имащи нужда от подкрепа за решаване на социални проблеми. Възможно е закупуване на мартеници от изложбата по специален списък, също в подкрепа на обявената кауза.

За изложбата са предоставени безвъзмездно над 80 мартеници гигант и десетки по-малки, изработени от сръчните ръце на самодейци от читалища в област Силистра, от клубове към училища, както и от индивидуални дарители - любители - майстори на народни занаяти.