Български дарителски форум търси най-големите корпоративни дарители

5/10/2020
На вниманието на неправителствените организации и и фирмите в област Силистра - ​в Европейския ден на фондациите и дарителите – 1 октомври, Български дарителски форум (БДФ) обявява конкурса „Най-голям корпоративен дарител“. Кандидатури се приемат до 17 часа на 31 октомври 2020 г.​
 
Петнадесетото издание на наградите за филантропия и отговорно дарителство по традиция ще отличи социалноотговорните инициативи на компаниите и най-успешните им партньорства с граждански организации през предходната година. Наградите са в няколко категории – количествени (според инвестираните финансови и нефинансови ресурси, както и доброволен труд), качествени (според качествата на програмите на бизнеса в подкрепа на обществото), също така за най-сполучлив съвместен проект между компания и неправителствена организация.
 
За първи път тази година номинации или самономинации в категорията за партньорство могат да правят не само членове на БДФ, а всички компании или граждански организации, които са имали съвместни инициативи. Допустими са до две номинации или самономинации от една компания или организация.
 
В тази категория се търсят партньорствата, които са работили ефективно и са допринесли за решаването на реален проблем.
 
Няма как в необичайната 2020 г. да остане незабелязана безпрецедентната дарителска активност заради пандемията от коронавируса. Ето защо БДФ включва в конкурса допълнителна категория за най-добро партньорство между компания и гражданска организация в кризата с COVID-19.
 
Тази награда ще отличи съвместните усилия на бизнеса и гражданския сектор за преодоляване на последиците от пандемията в периода между март и юли 2020 г. Дейностите трябва да са в отговор на спешни нужди, породени от кризата.
 
Всички условия за участие и насоки за кандидатстване можете да видите ТУК.
 
Формуляр за кандидатстване може да бъде свален от сайта на БДФ. Попълненият формуляр и необходимите приложения трябва да бъдат изпратени на ел. поща: apaunova@dfbulgaria.org  
 
Кои компании бяха отличени през 2019 г. можете да видите ТУК.
 
За повече информация
Eкатерина Попова, тел. 884 394 523