Областна администрация почете празника за Гергьовден заедно с представители на други институции

7/5/2020
Областният управител Ивелин Статев и главният секретар Елена Томова поднесоха от името на Областна администрация венец на паметника на загиналите в няколко войни в първите две десетилетия на миналия век, намиращ се на Военно гробище Силистра. Мемориалът е един от двата по рода си в област Силистра - другият е в с. Шуменци, а общо 44 са паметниците в областния регистър на военните паметници.
 
Заедно с тях в ритуала се включиха заместник-областните управители Илиян Великов и Стоян Бонев, ръководителите на местната законадателна и изпълнителна власти - екипът на Общинска администрация - зам-кметове и директори на дирекции, ОбС - с председател д-р Мария Димитрова, представители на ВМРО в лицето на народния представител Александър Сабанов, ПП ГЕРБ, МК "Алтернативата на гражданите" и др. 
 
Представителите на различни институции спазиха традицията за Деня на храбростта и Ден на Българската армия - Гергьовден, да се преклонят пред паметта на героите, загинали за свободата на България.
 
По подобен начин празникът бе почетен и в останалите общини от областта, както и в храмовете на православната църква, носещи името на св. вмчк Георги Победоносец, намиращи се под покровителството на митрополитите на Доростолска и на Русенска епархии - в Дулово, Алфатар, Шуменци и др. населени места.