Събитие в РИМ Силистра по Комуникационна стратегия на РБ в ЕС

19/6/2019
В Археологическа експозиция на Регионален исторически музей Силистра бе проведено събитие по дейност в приоритет 2 на Комуникационна стратегия на Република България в ЕС. По тази дейност то е едно от четирите,у предвидени в програмата на Областна администрация Силистра – останалите са в РБ „Партений Павлович“ (28 юни), в Художествена галерия Силистра – проведена бе изложбата „Добруджанският пейзаж“, и във Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“ – предстои в първите дни на м. юли т.г.
 
Музейното събитие, в което участва заместник-областният управител Стоян Бонев, бе посветено на изложбата „Всяко начало е мъчно. Строителите на съвременна Силистра. В нея на повече от 10 пана са предложение текстове и снимки, свързани с развитието на крайдунавския град след Освобождението през 1878 г. и придобиването му на европейски град с традиции.
 
В събитието бе вписано и представяне на една уникална книга „Гласове от Русе за Добруджа“, чийто съавтор Мариана Димитрова от Регионален исторически музей Русе гостува в Силистра. Тя е създател на книгата албум заедно с проф. д-р Николай Ненов – директор на РИМ Русе. От името на община Силистра поздрава поднесе Цветана Игнатова - директор на дирекция в Общинска администрация. Филиал Силистра на Русенски университет бе представен от доц. д-р Румяна Лебедова, автор на книга за мита „Златна Добруджа“ в българската литература.