София кани таланти от страната на Национална асамблея „Децата на Земята“

15/2/2019
На 1 юни 2019 г. по инициатива на Сдружение „Дива Земя“ в гр. София ще се проведе Национална асамблея „Децата на Земята“. Патрон на празника е областният управител на Софийска област, а партньор - Национална спорта академия Васил Левски, където събитието ще бъде проведено в рамките на един ден.
 
Идеята е да се съберат по 10 талантливи деца на възраст от 12 до 16 години от всяка една област, които да вземат участие във всички спортни активности, щафетни игри, художествен пленер. Мероприятието ще има конкурсен характер. В художествената част ще бъдат застъпени теми като: „Пленерен пейзаж“, „Натюрморт - рецептите на баба“, както и свободно избираема тема.
 
Национална асамблея „Децата на Земята“ се организира за първи път и няма аналог. Тя обединява децата от цяла България, които ще бъдат поощрени да се занимават с изкуство и да покажат възможностите пред по-широка публика. Творбите на децата ще бъдат изложени в експозиция след приключване на пленера и чрез тях ще бъде рекламирана инициативата.
 
В тази връзка, моля за Вашето съдействие за определяне и изпращане на децата от вашата област за участие в Асамблеята. Транспортът до София се осигурява от участниците, а храната е за сметка на организаторите. За повече информация: www.divazemya.com