Продължават приемните на областния управител на Силистра

3/1/2019
Областният управител на област Силистра Ивелин Статев спази традицията да проведе приемна и в първия от четвъртъците на новата 2019 г., за участие в която се заявява на тел. 086/818-822. Пръв участник в среща по своя тема с представителя на държавната власт бе етнологът д-р Йордан Касабов.
 
Той пожела да сподели впечатленията си от проведеното наскоро събитие в НЧ „Пробуда“ в село Калипетрово, посветено на културното многообразие в страните в ЕС в изпълнение на работната програма на Комуникационната стратегия на Република България. Тогава д-р Касабов представи за пръв път най-новата си книга „Шиковското население в Добруджа“, в което начинание се включиха и жители на село Бранещ край град Букурещ, Република Румъния, чиито предци са родом от Силистренския край.
 
Обсъдени бяха нови родолюбиви идеи, посветени на книжовното дело с краеведски характер, както и възможността държавната власт да подпомага тези начинания при реализацията им в други краища на страната, а така също и в чужбина в тамошните български диаспори.
 
Междувременно стана известно, че на 26 март т.г. за една седмица в ХГ Силистра ще гостува изложба на НС на Република България, посветена с 40 информационни и изобразителни платна на 140-ата година от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.
 
В процес на подготовка е и програма за отбелязване на 20-ата година от създаването в страната на институцията „областен управител“, съответно и на Областна администрация Силистра.