Силистренската ПМГ отбеляза 108-ата си година

27/11/2018
Празник, организиран от ПМГ " Св. Кл. Охридски" Силистра, бе посветен на годишнината от създаването на реалната гимназия в най-големия град в Крайдунавска Добруджа през 1910 г. на мястото на дотогавашното Педагогическо училище. По покана на Анелия Невска, директор на учебното заведение, което е част от списъка на иновативните училища в Република България, в него участие взеха Стоян Бонев - зам.-областен управител, както и представители на Обществения съвет и училищното настоятелство.
 
Сред гостите бяха и бивши дългогодишни учители като Никола Манолов, Тодор Николаев и др. На трима отличници бяха връчени стипендиите, които от няколко години дават проф. Любомир Пенев и д-р Даниела Костадинова, наследници на Дачка Савова - държавен ръководител в окръг Силистра в близкото минало. Ученици представиха класическата комедия "Службогонци".
 
Представен бе поздравителен адрес от областния управител Ивелин Статев, където се казва: "Уважаеми госпожи и господа преподаватели в най-старото средно общообразователно училище в област Силистра, скъпи ученици от поредното поколение възпитаници на Силистренската гимназия, днес Вие сте сред примерите за перспективно обучение, благодарение на което завършващите намират своята успешна реализация във висши учебни заведения у нас и в чужбина. Желая хубав празник на всички настоящи гимназисти, на техните учители, както и на ръководството на гимназията".