В област Силистра започнаха събития, включващи презентация за спасението на българските евреи през 1943 г.

18/10/2018

В община Кайнарджа бе проведено събитие като част от Програма "40 години община Кайнарджа", включващо и мултимедийна презентация, подготвена от Областна администрация Силистра, и посветена на 75-ата година от спасението на българските евреи, във връзка с инициатива по работната програма за 2018 г. (дейност 2, приоритет 2) от Комуникационна стратегия на Република България. Домакин на събитието бе НЧ "Отец Паисий", което като организатор бе подготвило художествена програма с участието на ученици от местното училище, както и изложба с рисунки "Аз и светът".

Проявата премина с участието на кмета на общината Любен Сивев, който обяви, че на 26 октомври ще екулминацията на празника на общината за годишнината. Както и на гостите - Ивелин Статев - областен управител, приветствал присъстващите на събитието, и Илиян Великов - зам.-областен управител. 
Подобри събития по предварителна програма ще има в Зафирово - на 19 октомври, в Старо село - на 1 ноември, в Алеково - на 6 ноември, както и в Черник.