Илиян Великов е назначен за заместник-областен управител на област Силистра

12/10/2018
В заседателната зала на Областна администрация Силистра пред служителите и в присъствието на представители на медиите областният управител Ивелин Статев представи назначения от МС заместник- областен управител на област Силистра Илиян Великов.
 
Негов ресор е координацията между институциите, включително и с органите за местно самоуправление. Ресорът на заместник-областния управител Стоян Бонев е регионално развитие и хуманитарни дейности.
Г-н Великов е на 52 г. и е дългогодишен служител в сферата на МВР. Заемал е различни ръководни длъжности в Областна дирекция Силистра. Има завършени две магистратури в Русенски университет „Ангел Кънчев“ – специалности „Промишлен дизайн“ и „Селскостопанска техника“.
 
При встъпването си в длъжност новият зам.-областен представител бе поздравен от общинското и от областното ръководства на ПП ГЕРБ в лицето на д-р Мария Димитрова – председател на общинската организация в Силистра и председател на ОбС Силистра, и от Денислав Димитров – областен организационен секретар, общински съветник в Силистра.
 
Областният управител обяви, че на 31 октомври т.г. Областна администрация Силистра е домакин на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район, за което е изготвен дневен ред, включващ материали от министерства, както и отнасящи се до въпроси в 5 административни области Силистра, Русе, Разград, Велико Търново и Габрово.