Панихида в памет на загиналите в Дравската епопея преди 73 г.

9/3/2018
Панихида в силистренския православен храм бе проведена за 73-годишнината на ДРАВСКАТА ЕПОПЕЯ (отбранителна операция на българската армия по време на участието на България във Втората световна война срещу войски на Третия райх) с участието на 31 Силистренски (Варненски) пехотен полк - Железен. Тя премина с участието на представители на различни институции – Областна администрация, представена от главния секретар Елена Томова; Общински съвет и община Силистра, регионални културни средища – музей и библиотека, художествена галерия; Съюз на ветераните и Съюз на сержантите и офицерите от резерва, както и местния Военен отдел.
 
 
С достойното присъствие на двама от общо 13 останали доайени от Съюза на ветераните - Кънчо Димитров и Димитър Балев, родени 1923-1924 г. Пред тях панихидата отслужиха църковни отци от Доростолска епархия начело с Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий.
 
Николай Димов – областен управител 2011-2013 г., с финансовата лепта на общини от областта, както и на частни спомоществователи, на територията на открития през 1985 г. паметник на 31 полк в Силистра бе изградена Мемориална стена на славата, чието откриване предстои в обозримото бъдеще.
 
Тя представлява една огромна стела с изписани имената на близо 450 бойци и офицери. Стената е втора по рода си в област Силистра след 30-те стели в „Мемориален комплекс Шуменци 1916“ – най-поддържаното в страната военно гробище. Там всяка година в първите дни на м. септември община Тутракан провежда национални възпоменания във връзка с победата на Добруджанския фронт преди един век в края на Първата световна война.