Комисии по безопасност на движението ще изграждат всички общини

23/1/2018
Комисии за безопасност на движението трябва да бъдат изградени във всички общини в област Силистра до 20 февруари т.г. в изпълнение на изисквания на Агенция „Пътна инфраструктура“.
 
Това стана ясно на работна среща, проведена в Областна администрация Силистра по покана на областния управител Ивелин Статев, който заяви: „Темата е достатъчно актуална и е необходимо да има комисии, които по общини да вземат предвид сигналите на гражданите, както и на МВР, във връзка със състоянието на пешеходните пътеки“.
 
В Областна администрация Силистра трябва да бъде обобщена информация от протоколите по общини, за да бъде изготвен цялостен регионален доклад, който да бъде пратен в АПИ до 28 февруари 2018 г. с предложения за мерки и предписания, вкл. и съгласно Наредба 2 от 2001 г., отнасяща се до пътната сигнализация.
 
В срещата участваха представители на 7-те общини, от докладите на които стана известно, че в момента само в община Силистра има структура със същото предназначение. Съответната комисия се състои от 14 души с председател зам.-кметът инж. Тихомир Борачев, който е ресорен за сферата „Устройство на територията“ в Общинска администрация Силистра. В град Силистра 12 са т.нар. възлови улици, снабдени с подобни съоръжения.