Областният управител на Силистра и кметът на общината с награди за победителя в борбата за кръста в река Дунав

6/1/2018
На Богоявление в Силистра през 2018 г. Тържествена служба в катедралния православен храм "Св. св. първоапостоли Петър и Павел", отслужена от отци от Доростолска епархия начело с Негово Високопреосвещенство доростолския митрополит Амвросий и с участието на църковния хор с диригент Йорданка Димова . 

В службата се включиха областният управител Ивелин Статев и представители на Областна администрация, както и кметът д-р Юлиян Найденов, представители на ръководния екип на Общинска администрация, председателят на ОбС Силистра д-р Мария Димитрова и общински съветници, гости от Румъния.

Проведено бе литийно шествие от храма до брега на река Дунав, където бе осъществен ритуалът за хвърляне на кръста в реката, в борбата за който се включиха 14 мъже от общината.
 
За пръв път победител стана 25-годишният Ивайло Няголов. Областният управител го дари с ваучер за спортни пособия на стойност 100 лева, колкото е и паричната сума от кмета на общината за победителя. Общо 400 лева бе лептата на общината за всички участници в своеобразната надпревара за здраве и берекет.