Областният управител на Силистра с поздрави до най-добрите спортисти на Силистра и СУ „Дръстър“

18/12/2017
 
В края на календарната година в Силистра бе спазена традицията за определяне на десетте най-добри спортисти на общината за 2017 година, както и на Спортно училище „Дръстър“ с директор Петър Цветков, което е единствено по рода си в Крайдунавска Добруджа.
 
Към представителите на различни спортове и клубове и в двете „десетки“ областният управител на област Силистра Ивелин Статев се обърна с поздрави от името на държавната власт, която представлява в областта, за да пожелае успехи и в следващата година.
 
Спортист №1 на община Силистра е Йордан Цонев – състезател по канадска борба от СКХУ „Доростол“, носител на медали от европейски и световни първенства. Заедно с него сред най-добрите са състезатели по спортна стрелба, източни бойни изкуства, автомобилен спорт, лека атлетика и др. Негови подгласници в призовата тройка са представители на Карате клуб „Славия-Истър“ – Рафаул Андреу и Деян Данаилов с треньор Сергей Петров.
 
Спортист №1 на Спортно училище „Дръстър“, в което се учат близо 200 деца от цялата област, е Ванина Илиева от стрелкови клуб „Снайпер 92“ с треньор Иванка Димитрова, която е състезател в дисциплина стрелба с пушка във възрастова група момичета и през годината е спечелила 5 първи места на държавни първенства и турнири. Подгласници на победителката са джудистката Йоана Веселинова с треньор Цветан Цветков и футболистът Александър Стефанов, който играе за варненски отбор.
 
Да припомним, че с държавни средства преди няколко години бе ремонтирана покритата лекоатлетическа писта „Оф. Кандидат Преслав Стоянов“, където тренират лекоатлетите, чиито представители има сред най-добрите спортисти на общината.
 
През следващата година отново с пари от министерства на Република България ще бъде ремонтирана Спортна зала „Дръстър“ („Манежа“), която е мястото, където се подготвят отборите по баскетбол, представящи успешно Силистра в зонални и национални първенства.