Междуобластен турнир по борба в Силистра

15/12/2017
В залата по борба на стадион "Луи Айер" в Силистра се провежда третият Коледен междуобластен турнир по свободна борба "Силистренски надежди", организиран от СК по борба "Добруджански юнак" с президент Муса Мусов. Турнирът, който е единствен по рода си в момента в Крайдунавска Добруджа, бе открит от заместник-областния управител Стоян Бонев.
 
Участниците от Силистра, Разград, Добрич, Русе, Дулово, Паисиево и Средище бяха поздравени от Петър Цветков - директор на СУ "Дръстър", в което през 13-те години от съществуването на единственото в област Силистра специализирано учебно заведение борбата е сред основните спортове.
 
Сред борците в турнира има призьори от европейски първенства и национални шампиони, водени включително и от заслужили треньори. Сред гостите бе и заслужилият треньор от Силистра Димитър Костадинов-Джеки.
 
Днес е награждаването на 10-те най-добри спортисти от община Силистра. По подобен начин е замислено и тържеството за десетката на спортистите на СУ "Дръстър" в понеделник от 15,30 ч. в зала 13 на Художествена галерия Силистра. До спортистите  и в двете номинации са изпратени поздравителни адреси от областния управител Ивелин Статев.