Българското председателство на Съвета на ЕС бе представено в читалището в Алфатар

22/11/2017
В лекционната зала на Народно читалище „Йордан Йовков“ в град Алфатар бе поредното представяне на Българското председателство на Съвета на ЕС, организирано от Областна администрация Силистра в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България. В него участваха представители на различни социални и възрастови групи.
 
Главният секретар на ОА Силистра Елена Томова приветства местните хора, приели поканата да станат част от събитията в област Силистра във връзка с ролята, която е отредена на България в периода 1 януари-30 юни 2018 г. 
 
На аудиторията бяха предложени факти и данни за ротационното председателство, за възможностите на България в икономически, туристически, социален и политически план при реализацията на близо 2 000 събития в София, в други български градове, както и в Брюксел.
 
Както е известно, в първите шест месеца на следващата година у нас ще гостуват около 30  000 души от различни страни, които ще опознаят България и ще допринесат за нейния имидж на Стария континент.
 
Презентацията даде възможност на присъстващите да научат повече за резултатите от първите 10 години на България като член на ЕС, а чрез презентацията на Областен информационен център - и да получат информация за проектите, вече станали факт през първия програмен период.
 
Деца от ДГ Алфатар показаха уменията си в пресъздаването на песни и танци сред най-малките добруджанци, живеещи в ЕС. Свой поздрав предложиха и самодейци от местното читалище.
 
Представянето на Българското председателство в област Силистра завършва в село Искра, община Ситово, на 24 ноември от 15 ч. в местното народно читалище „Бачо Киро“.