Тържествено заседание на Общински съвет Ситово за празника на общината за Димитровден

26/10/2017
В присъствието на заместник-областния управител Стоян Бонев поетесата, писателка, краевед и културтрегер Красимира Орлоева (77 г.) бе обявена за най-новия почетен гражданин на община Ситово, стана ясно от заседание на Общински съвет Ситово с председател Станчо Арсов, свикал тържественото заседание на местния законодателен орган в чест на празника на общината – Димитровден.
 
Кметът Сезгин Алиибрям връчи на известната с творчеството си за 31 Силистренски пехотен полк (Железен) авторка предвидената в специалната наредба за символиката награда. С решения на общинските съветници за наградата „Почетен знак за граждански заслуги“ бе определен Иван Минчев от село Попина, негов кмет от 1973 до 1990 г., а грамоти за обществена дейност и за опазване на традициите получиха Стоянка Стоева и Станка Донева от село Добротица.
 
Поздравителни слова пред гости от местните органи на властта от общините Тутракан, Дулово и Главиница държаха г-н Арсов, кметът Алиибрям и г-н Бонев от името на Областна администрация Силистра. Представени бяха поздравителни адреси от президента Румен Радев, от областния управител Ивелин Статев, от общините и от общинските съвети в Силистра, Тутракан, Дулово и др.
 
Кметът на общината отбеляза заслужилите през последните години личности и фирми, осигуряващи работни места и икономическо развитие, както още представи приключили ремонти на детските градини в Ситово, Любен и Босна; за предстоящо асфалтиране на улици в различни населени места с осигурени от правителството средства за около 700 хил. лв., и др. проекти.
 
Петокласникът Георги Пенчев от ОУ в село Ситово рецитира за всички стихотворение за селото - общински център, а Вокална група „Ситовски снахи“ при НЧ  „Христо Смирлненски“ село Ситово концертира с няколко характерни за репертоара си песни. За празника общината е осигурила богата музикално-артистична програма.
 
В деня преди Димитровден бе проведено поклонение пред загиналите за свободата на България в мемориалния комплекс в двора на православния храм на село Ситово.