Тържества в област Силистра за рождението на Васил Левски

18/7/2017
В Силистра, както и в различни общини на областта като Тутракан, Дулово, Алфатар, Главиница и други населени места, където има паметници на Васил Левски,  бяха проведени тържества за 180-ата година от рождението на Апостола на Свободата – Васил Иванов Кунчев – Дякона.
 
В най-големия град на Крайдунавска Добруджа то бе организирано от община Силистра и партньори от неправителствения сектор (Общински комитет „Васил Левски“, Клуб „Традиция“ и др.).
 
В него се включиха областният управител Ивелин Статев и представителите на управленския му екип – заместник-областният управител Стоян Бонев и Елена Томова – главен секретар на Областна администрация, както и голяма част от служителите на държавната администрация.
 
Слова за великия българин държаха кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов и общинският съветник Калоян Нейков – директор на СУ „Никола Вапцаров“. Програмата, включваща и любими песни на карловеца, изнесоха представители на Клуб за млади възрожденци към училището.
 
Венци пред паметника на Васил Левски бяха поднесени от името на институциите Областен управител, Общински съвет Силистра, Община Силистра, Военно окръжие, Регионален исторически музей, Регионална библиотека, Художествена галерия; от групи на неправителствени организации, от партиите – представени в 44-ото НС и в местния парламент, и от много граждани, сред които и подрастващи.