Поздравления на областния управител до екофорум, участници в международна изложба и до най-добрите отбори по футбол в Силистра

2/6/2017
Областният управител на област Силистра Ивелин Статев отправи на 1 и 2 юни поздравителни адреси до различни адресати. В първия юнски ден той се обърна с послание до участниците в детския празник на пл. „Свобода“ в областния град по повод Международния ден на детето.
 
Поздравителен адрес бе представен и при откриването на 26-ия Международен ученически екофорум „Сребърна“, провеждан в рамките на националния календар на МОН от Национален дворец на децата София, ЦПЛР Обединен детски комплекс Силистра и община Силистра. Съдействие оказват РУО на МОН Силистра, Фондация Еврика и РИОСВ Русе.
 
Във форума до 4 юни участват, в повечето случаи задочно, 380 деца от цялата страна, а в някои от разделите са се включили и представители от други страни - Румъния и Русия. Вкл. в традиционната изложба за приложно и изобразително изкуство, в която особено впечатление правят мозайките на Школата при ОДК Силистра с р-л Живка Ковачева. От град Силистра участниците представляват ОДК, обсерватория „Галилео Галилей“, СУ „Никола Вапцаров“, ЕГ „Пейо Яворов“ и ПГЛТ „Евлоги Георгиев“.
 
Художествена галерия Силистра е домакин на съвместна изложба живопис на Едуардо Диез от Испания, Михаела Илие от Румъния и и на Марияна Соколова от България (Русе). До всеки от тях г-н Статев също отправи своя поздрав, подчертавайки в него, че изкуството поддържа приятелствата между народите, защото чрез него те говорят на общ език – езика на духа.
 
Спазва се и традицията представителят на държавната власт за област Силистра да уважи с поздравление най-добрите аматьорски клубове – юноши младша възраст и мъже, участници във финалите на областното първенство по футбол, организирани на 2 и 3 юни от Областния съвет на БФС с председател Георги Нарлев.  
 
Тази година най-добрите футболисти са от община Дулово – от селата Вокил (ФК „Победа“), Боил (ФК „Вихър“) и Овен (ФК „Релакс“), от община Силистра – село Калипетрово (ФК „Раковски“), от община Кайнарджа (ФК „Спортист“), както и от град Главиница (ФК „Левски 96“).
 
В посланието до всички тях се казва, че резултатите им се дължат на успешното партньорство между местните власти, бизнеса, спортните ръководства и всеотдайните състезатели, упражняващи най-популярната игра. Както е известно, представителните отбори на ФК „Доростол“ Силистра играят в по-горните футболни групи и вече завършиха участието си в съответните първенства.