Областна администрация поздрави за училищния празник ЕГ "П. Яворов"

22/3/2017
Известният хирург проф. д-р Иван Гаврилов от София за пореден път направи дарение на силистренските училища ЕГ „Пейо Яворов“ и ПМГ „Св. Климент Охридски“, след като преди месеци удостои по подобен начин с внимание същите гимназии и още две в град Тутракан.
 
От негово име първото от двете дарения, сред което книги и изписана от зографката Пламена Ив. Лесидренска от Троян изящна икона на светите братя Кирил и Методий, бе връчено на Езиковата гимназия навръх празника й – Първа пролет – 22 март, от Светлана Великова – заместник областен управител. За другата гимназия иконата е посветена на „Свети седмочисленици“, сред които е и св. Климент – патронът на математиците в Силистра, а ритуалът по предоставянето й предстои.
 
Г-жа Великова поздрави от Областна администрация Силистра начело с Петко Добрев – областен управител, учениците и училището с 32-годишна история, което повече от две десетилетия има своите символи – награда „Сова“, в. „Елит“ и сп. „Мечтание“, както и химн по музика на Хайгашот Агасян.
 
Поздравление от името на община Силистра в присъствието на д-р Габриела Миткова - началник на РУО на МОН, поднесе и секретарят на община Силистра Ростислав Павлов, който от 9 години е начело на Училищното настоятелство. Председател на новоизградения Училищен съвет е Мария Чамурджиева.
 
„Любов  и страх“ се нарича тазгодишният училищен спектакъл, представен след словото на директорката на училището Магдалена Атанасова, създаден по текстове на Клуб за художествено писане (програма „Твоят час“). Аплодисментите на публиката по адрес на създателите на спектакъла в края му сподели и Ваня Игнатова – учител по литература.