Областният управител на Силистра с поздрави за театъра и за учениците от ПГМТ "Владимир Комаров"

16/3/2017
В Драматично-куклен театър Силистра бе представена най-новата му премиера ("Хайде, душко, убий ме"), пиеса на турския драматург Азис Несин, режисьорски дебют в България на македонския режисьор Мирослав Петкович от град Куманово. Представители на Областна администрация Силистра начело със зам. областния управител Светлана Великова участваха в поредното тържество на духа в крайдунавския град. 
 
От името на областния управител Петко Добрев бе връчен специален поздравителен адрес както на гост режисьора, така и на екипа на театъра, осъществил постановката с помощта на гост актьори от Драматичен театър "Сава Огнянов" Русе.  
 
Представителят на държавната власт за област Силистра лично участва в тържеството на ПГМТ "Владамир Комаров" във връзка с патронния празник на гимназията с директор Петранка Георгиева, в което учат 410 ученици, от които 220 са редовни гимназисти, а останалите са обучаеми в различни алтернативни форми в населени места на общините Силистра, Дулово, Ситово и др.: в селата Чернолик, Межден, Брадвари, Искра, Полковник Таслаково. Училището е с оборудвани учебни зали, компютърни кабинети и специализирани лаборатории.
 
В ход е реализацията на проекти към "Региони в растеж", благодарение на който ще бъде извършено асфалтиране на двора на училището, с осветление ще бъде снабдена новата мултифункционална спортна площадка, както и ще бъдат обновени двата корпуса на гимназията.
 
 Проведеният празник на училището бе посветен на 90 г. от рождението на патрона на училището - космонавта Владимир Комаров, както и на 54-ата година от основаването на бившия механотехникум, чийто наследник предлага интерактивно и иновативно образование.