Тържество за 3 март в Силистра

3/3/2017
По повод 3 март – национален празник на Република България, в центровете на общините от област Силистра, както и в най-големите населени места, се провеждат различни празнични инициативи и тържества.
 
В град Силистра на площад „Свобода“ бе традиционният ритуал по издигане на националния флаг, в който участваха изявени ученици, представители на различни училища. Слово за празника държа заместник кметът на община Силистра Денка Михайлова.
 
Цветя пред паметниците на Стефан Караджа, кап. Георги Мамарчев и граф Лев Толстой бяха поднесени с участието на Градски духов оркестър от представители на община Силистра, от Областна администрация Силистра в лицето на областния управител Петко Добрев и заместник областния управител Светлана Великова.
 
Още от патриотични, неправителствени и други обществени организации, вкл. от училища и читалища, от Доростолска митрополия начело с митрополит Амвросий, както и от представители на основните политически сили, кандидатстващи за 43-ото НС на Република България чрез изборите в 20-и МИР Силистра.
 
Поздравителният концерт, осигурен от община Силистра, тази година бе осъществен от певицата Нелина, родом от Крайдунавска Добруджа, зарадвала с добруджански и тракийски песни всички свои почитатели, участвали в честването на националния празник, посветен на 139-ата година от освобождението на България от османска власт.