Продължава борбата за възстановяване на пътищата и електричеството в област Силистра

8/1/2017
Две военни машини, тип високо проходима техника, пътуват от Русе към област Силистра, за да бъдат подпомогнати екипите на „Енерго ПРО“ при възстановяване на електроснабдяването, на първо време на електропровод в района на село Шуменци. Те са изискани от Българската армия от Областния щаб за защита при бедствия, съобщи областният управител Стоян Бонев.
 
След това последователно на общините Ситово, Алфатар и Дулово, докато други екипи работят в община Кайнарджа, където само в общинския център и във Войново има ток. Внимание е насочено и към района на Средище, където вчера обстановката бе сложна и трудно преодолима.
 
По този проблем най-тежко е положението още в община Главиница, в която в половината от населените места няма електричество, а на повечето места и водоподаване. Подобни въпроси се решават в над 15 села в област Силистра, вкл. най-вече и в община Дулово, където и броят на кметствата е най-голям.
 
Възстановено е движението по път II-21 Силистра-Русе само за МПС до 3,5 т. Екипите на фирмата изпълнител по зимното поддържане работят в останалите главни направления, вкл. и да се преодолеят новите поражения и снегонавявания от снощния снеговалеж.