В Силистра миряните и представители на властта заедно поздравиха с именния ден митрополит Амвросий

7/12/2016

В деня на св.  Амвросий Медиолански, чието име носи митрополитът на Доростолска епархия, в катедралния православен храм в Силистра бе проведена литургия, завършила с поздрав за владиката на древнопросиялата епархия. В ритуала участваха десет отци, начело с протосингела на епархията отец Добри Чаков, както и на представители на държавната и местната власти: Стоян Бонев – областен управител, Елена Томова - зам. областен управител, д-р Мария Димитрова – председател на Общински съвет Силистра, и Денка Михайлова – зам. кмет на община Силистра.

От името на институциите, които представляват, те поднесоха поздравления и специални подаръци. Проведен бе и делови разговор с Негово Високпреосвещенство по актуални за обществото теми, както и за партньорството при общуването с хората при решаване на техни проблеми. В своето слово митрополит Амвросий също поздрави присъстващите миряни и гостите си от властта, завявайки волята си да продължи заедно с отците да служи, така както Бог е служил със своите апостоли.

Той подчерта ролята си на пастир на вярващите християни в епархията, само няколко дни след проведения избор за 4 години напред на настоятелите на 48 храма и два манастира в района. В навечерието на Рождество Христово и народния празник Коледа предстои край силистренския храм да бъде украсена за поредна година елха, за да бъде радост както за посещаващите църквата, така и за децата.