Областният управител уважи конкурс за детски рисунки и празник на център за социална интеграция в Силистра

2/12/2016
 
Областният управител на област Силистра Стоян Бонев уважи с присъствие и с личен поздрав участниците в конкурса за рисунки „Бяло Рождество“, организиран от Фондация „Приятели на България“, чието закриване бе в зала „Диоген Вичев“ на Регионална библиотека „Партений Павлович“.
 
Награди получиха над 30 участници от общините Силистра, Дулово, Тутракан, Ситово и др. Общо 90 творби бяха разгледани от жури в състав: Йордан Колев – скулптор, Димитър Кулев – график, Даниела Недялкова – библиотекар, директор на РБ Силистра.
 
Изложбата е подредена на първия етаж в силистренската библиотека. Тя е трета по рода си от страна на фондацията – миналата година подобна имаше също в навечерието на Рождество Христово, а тази година – и за Великден.
 
На 1 декември бе тържеството, посветено на Международния ден на хората с увреждания, на Центъра за социална интеграция и рехабилитация с ръководител Красимира Георгиева.
 
До участниците в него областният управител Стоян Бонев изпрати специален поздравителен адрес, отговаряйки на тяхна покана за участие. Със съдействието на директора на СГ „Никола Вапцаров“ Силистра Калоян Нейков – общински съветник, бе програмата от ученици самодейци – музиканти, танцьори и балетисти, изнесена за членовете на центъра – единствен по рода си в района.