Нови адресати в поздравленията на областния управител на Силистра

28/11/2016
В салона на Драматичен театър Силrстра най-старото средно училище в област Силистра – ПМГ „Св. Кримент Охридски“, отбеляза своята 106-а година със спектакъл по Румяна Капинчева по пиеса на Йордан Йовков. Директорът на гимназията Анелия Невска прочете празничното слово.
 
Тя награди тазгодишните лауреати на стипендиите „Дачка Савова“, както и във връзка с дарения на общинския съветник Георги Кирилов - Силистра, и проф. д-р Иван Гаврилов – София.
 
Заместник кметът на община Силистра Денка Михайлова поздрави гимназистите от най-старото средно училище в Крайдунавска Добруджа. Областният управител Стоян Бонев изпрати поздравителен адрес, в който подчерта достойнствата на училището, в което в момента се учат над 400 ученици от пети до дванадесети клас.
 
Клонът на Първа инвестиционна банка в Силистра чества своята десета година със стилно тържество в своя офис, намиращ се в сградата на Централ парк.
 
В момента той е представен от 32-ма служители в Силистра и в офиса в Дулово, за да обслужва над 20 хил. свои частни клиенти и повече от 600 фирми партньори.
 
В празника по покана на ръководителя на клона Драга Неделчева участваха директори на различни позиции от централата на банката, както и на регионално ниво. От името на местното самоуправление в Силистра поздрава поднесе д-р Мария Димитрова – председател на Общински съвет Силистра.
Поздравителен адрес изпрати областният управител Стоян Бонев. Дуловският поздрав бе от Светла Господинова – директор на финансовата дирекция в Общинска администрация Дулово, чийто бюджет, както и този на община Алфатар, единствени в област Силистра са в ПИБ.
 
Изложбата пърформанс СТЪКЛЕНИЯТ ПОХЛУПАК бе заключителното мероприятие от работата по ученически проект на неформална група „Еко-арт“ за конкурсна сесия „Младежта срещу насилието и наркотиците“ 2016. Тя включва компютърна графика в 10 творби и малка пластика в 6 творби, чиито автори са ученици от група „Еко-арт“ с участници от клубовете „Екология“ и „Изобразително и приложно изкуство“ при Обединен детски комплекс Силистра.
 
Осъществяването стана с помощта на актьора Христо Христов, който води театрална група в ОДК, чийто заместник Славянка Стоянова поздрави участниците. Поздрав от Цветана Игнатова от името на кмета на община Силистра и поздравителен адрес от областния управител Стоян Бонев.
 
Идеята на участниците в проекта е чрез средствата на изкуството да се ангажира вниманието на обществеността към проблемите на младежта, които са известни и всички ги виждаме, но като че ли са поставени под стъклен похлупак, спиращ звука И, независимо че ги виждаме, ние не ги чуваме и съответно не правим нищо. 
 
Консултанти на изложбата са Живка Ковачева, преподавател по приложно изкуство, и Йорданка Маринова, преподавател по химия и екология. Изложбата е свързана с инициативата „Седмица на правата на детето“ и Конвенцията на ООН за правата на детето. За цялостно оформление на изложбата се е погрижил и екипът на Художествената галерия с директор Йордан Колев.