Студентка по мениджмънт е областен управител в националната инициатива „Мениджър за един ден“ в Силистра

17/11/2016
Радостина Димитрова – студентка по мениджмънт в Икономически университет Варна, е областен управител на област Силистра в националната инициатива „Мениджър за един ден“ по договор между Областна администрация Силистра в ролята й на „бизнес консултант“ и на Джуниър Ачийвмънт България.
 
Двете страни обединяват усилията си за популяризиране и развитие на възможностите за сътрудничество между бизнеса и образованието и включването на „учене чрез практика” в обучението по бизнес, икономика и предприемачество за всички млади хора в България.
 
На делова среща при областния управител Стоян Бонев и неговите заместници Младен Минчев и Елена Томова, както и на главния секретар Ивелин Статев, бе представена институцията „областен управител“ като място в държавната администрация на Република България, ролята й на регионално ниво и като възможности в координационните процеси с общините от област Силистра.
 
Пред политическия кабинет на областния управител г-ца Димитрова се представи като обучаваща се като второкурсник в специалност „Мениджмънт“ и като възпитаник на Езикова гимназия „Пейо Яворов“ Силистра. Тя заяви и своите интереси в областта на  управлението на държавни структури и банкови институции.
 
Областният управител връчи на участничката документ, удостоверяващ включването й в програмата „Мениджър за един“. През целия ден по предварителен план е заложено тя да се запознае с работата на двете дирекции в Областна администрация Силистра, както и участие в работата на заседанието на Областна епизоотична комисия.